Turer
- Juni 2016 Jordalsdalen -

Det er mange turer å gå i Fjærlandsområdet. Enda jeg har bodd her i over ett år har jeg f.eks. aldri vært oppover bak Jordal og innover Jordalsdalen
Jeg tenkte skrive meg inn i boka på posten ved Heimastølen og gå litt innover derfra.

Det går vei helt til Heimastølen men det var hogd og satt opp markeringsstolper langs mye av veien opp dit så der gir nok kraftutbygging endringer i året som kommer.
Etter oppoverbakkene ligger stølen der, ved inngangen til Jordalsdalen.

Den neste, andre, delen av Jordalsdalen er litt over to kilometer lang og gjennom hele delen går det en sti som ikke er merket, men likevel greit oppgått av sauer.
Omtrent midt i dalen går man noen meter langs ett oppbygget steingjerde som kartet kaller Gamlegarden. Det er nok bygget mer innover der, men sauene gjemte seg bak gjerdet så jeg gikk ikke inn for å ikke forstyrre.

Jeg går videre oppover dalen og over to steinskred jeg tenker kan være mindre enn femti år gamle, på de samme stedene der kartet har bekker.
Jeg begynner å sikte meg inn mot det som heter Brekka, på toppen av fossen i enden av Jordalsdalen. Stigningen opp er kanskje 175 meter. Også her ble det bygget en støl.

Broen over elva er tryggere enn den kan se ut til, der den lager forbindelse mellom toppene Brekkeholten (1095moh) på forrige bilde, og Brekkenipa (1397moh) rett opp på dette bildet.
Stølen ved Brekka har vært større enn man kan tro av inntrykket fra avstand.
Jordalsdalen fortsetter videre kanskje to kilometer til innover med en støl ved Bjørkehaugane omtrent midt i bildet og stedsnavnet Vassbrekkane innerst, det det stiger videre opp til Jordalsvatnet. Men her er det altså snø nå godt ut i juni, enda det ikke var mye snø denne vinteren.

Men her legger jeg altså fra meg sekken med navnet mitt på, til venstre her og nyter ett lite måltid med flott utsikt over første halvdel av Jordalsdalen og ett glimt av Fjærlandsfjorden med fjellene på den andre siden.

Tre nesten like bilder, siden noe vakkert knapt kan gjentaes for mye.
Ser dere båten i midten?