tilbake
5 egenformulerte spoilere:
Konklusjoner:
Den eneste måten å begynne å få bukt med avhengigheter på er å fjerne stressfaktorer og senke stressnivået i våre samfunn generelt - særlig rundt alvorlig avhengige på kort sikt og gravide, foreldre og deres barn og unge på lang sikt. En stor jobb, og mer kontroll hjelper ikke. For å sitere åpningen på del 4:
"Hvis våre samfunn verdsatte viktigheten av barns følelsesmessige bånd oppigjennom de første årene av livet ville man ikke lenger tolerere at foreldre kjemper bare for å overleve eller at barn vokser opp i situasjoner hvor det ikke er mulig å fostre sunn vekst."
Eller, mer generelt, som kapittel 23 avslutter med:
"For dommene du gir skal bli dommene du får, og mengden dommer du gir skal bli mengden dommer du får. Hvorfor ser du flisen i din brors øye og ikke bjelken i ditt eget? Hvordan våger du si til din bror, "la meg fjerne flisen i ditt øye," når det er en bjelke i ditt eget? Ta bjelken ut av ditt eget øye først og du vil se klart nok til å kunne hjelpe din bror.
I de neste kapitlene skal vi se hvordan våre holdninger til avhengighet kan bli når vi tar Jesu ord til våre hjerter. Vi kommer til å se at hans medfølelse passer perfekt med det som naturvitenskapen lærer oss om avhengighet."